Inuitbloggen

Mindre teknik – mer verksamhetsnytta

Våra populäraste artiklar och webinar 2017

Posted by Markus Arvidsson

2017-dec-19 08:46:55

Nu närmar vi oss slutet av året och jag vill passa på att lyfta fram de webinar, whitepaper och artiklar som har varit populärast bland våra kunder och läsare under 2017.  
Läs mer Go to top

Topics: IT-säkerhet, Active Directory, Helpdesk

Säkerhet, compliance och automatisering i fokus på nästa veckas livesända seminarium

Posted by Markus Arvidsson

2017-okt-05 08:39:00

Nu är det bara dagar kvar till vårt livesända seminarium den 10 oktober med Derek Melber, Active Directory MVP, som är en uppskattad talare. Det är första gången vi livesänder ett seminarium på detta sätt och vi är nyfikna på hur responsen bland tittarna kommer vara. 

Läs mer Go to top

Topics: ManageEngine, IT-säkerhet, Active Directory

5 tips på sommarläsningen för dig som jobbar med IT

Posted by Markus Arvidsson

2017-jun-21 15:37:51

Nu är det snart midsommar och du ser säkert fram emot att umgås lite extra med familj och vänner. Du kanske har fullt upp med att avsluta saker innan ledigheten, eller så har du redan tagit semester. För mig brukar sommarmånaderna vara en tid när jag lättare kan stanna upp och reflektera. Känner du samma sak så är det ett utmärkt tillfälle att ta till sig ny kunskap i olika former inom områden som intresserar dig.
Läs mer Go to top

Topics: IT-säkerhet, Active Directory, Helpdesk, Change Management

Upptäck vår nya kundtidning Inuit forum 2017

Posted by Markus Arvidsson

2017-jun-20 13:42:02

Nu är den här –Inuit forum 2017, en ny utgåva av vår kundtidning med inspiration, tips & råd för enklare och säkrare IT.

För Inuit har det varit viktigt att fokus skall ligga på kunskap som kan hjälpa dig i din yrkesroll oavsett om du har en chefsbefattning, är specialist inom ett specifikt område eller innehar annan roll i organisationen.

Läs mer Go to top

Topics: Övervakning, IT-säkerhet, Active Directory, Molntjänster, Helpdesk, Kunden har ordet, IT-strategi, Kostnadseffektiv IT, Nyheter, Change Management

Våra läsares favoriter under 2015

Posted by Markus Arvidsson

2015-dec-17 08:41:00

Det är något speciellt med slutet av året då mycket skall slutföras och nya strategier och planer sätts i verket. Visst är det så att vi alltmer jobbar i projekt som är oberoende av kalenderåret, men det förtar inte stämningen som infaller i slutet på året. En sådan sak som hör denna tid till är att summera vad vi har åstadkommit under året och vad vi kan lära oss av det inför nästa år. Därför tänkte jag dela med mig av de webinar, whitepaper och blogginlägg som har varit populärast bland våra kunder och läsare.
Läs mer Go to top

Topics: IT-säkerhet, Active Directory, Helpdesk, IT-strategi

Så ökar du säkerheten i Active Directory

Posted by Derek Melber

2015-sep-21 09:43:00

Många användare ger stora utmaningar. I organisationer som både har projektanställda, praktikanter, konsulter och tillfälligt anställd personal behövs bulkhantering.

Verktygen som Microsoft har är i första hand byggda för att hantera enskilda användareoch grupper. Det betyder inte att det inte finns möjligheter till bulkhantering, men den ger ingen kontroll. Du vill snabbt, enkelt och effektivt kunna ta en lista på användare och importera dem till AD och följa upp att det verkligen blev som du tänkt dig. Det går inte med Microsofts verktyg.

Läs mer Go to top

Topics: IT-säkerhet, Active Directory

Bästa sommarläsningen för dig som jobbar med IT

Posted by Markus Arvidsson

2015-aug-09 10:23:00

Sista veckorna innan semestern brukar i många fall bli lite stressiga då man försöker avsluta saker innan ledigheten och om du har barn är det fler terminsavslutningar på skola, dagis och aktiviteter [ Läs tre tips för att klara av stressen]. Men någon gång under sommarmånaderna brukar det finnas tid att stanna upp och reflektera, även i sin yrkesroll. Då är det ett utmärkt tillfälle att ta till sig ny kunskap och läsa på inom områden som intresserar dig.
Läs mer Go to top

Topics: IT-säkerhet, Active Directory, Helpdesk

ManageEngine fortsätter växa i Sverige

Posted by Markus Arvidsson

2015-jun-25 09:27:00

Denna artikel är hämtad ur vår kundtidning Inuit forum som du kan läsa i sin helhet här. 

Vi har en stadig ström av nya kunder och en trogen kundbas som uppskattar det vi gör. Framtiden ser ljus ut, säger Erik Tjärnqvist, produktchef för ManageEngine på Inuit.

ManageEngines kundbas i Sverige växer med mer än en ny kund varje vecka. Kan man hålla den nivån är det fantastiskt bra, menar Erik.

Läs mer Go to top

Topics: ManageEngine, Active Directory, Helpdesk

ADManager Plus ger möjlighet att hantera 15000 användare

Posted by Markus Arvidsson

2015-maj-18 16:01:00

Frode Seipäjärvi är ICT-Advisor på Tromsø kommun som använder ADManager Plus och han uppskattar många av dess funktioner. – Framför allt är det väldigt bra bulkhantering i ADManager Plus, säger han.

Tromsø kommun har 15 000 användare fördelat på 6 000 anställda och 9 000 elever. Det innebär att det är viktigt att jobba med automatisering av användarhanteringen.

Läs mer Go to top

Topics: Active Directory, Kunden har ordet

Vår nya kundtidning är här - Inuit forum 2015

Posted by Markus Arvidsson

2015-mar-23 11:11:00

För ett par veckor sedan släppte vi årets upplaga av vår kundtidning Inuit forum. Jag är glad över det positiva mottagandet den fått av våra första läsare och välkomnar alla att ladda ned eller beställa tidningen.

Läs mer Go to top

Topics: IT-säkerhet, Active Directory, Helpdesk, Kunden har ordet

Dela gärna!
    

Inuitbloggen

Tips och råd om hur du lyckas i din roll inom IT med fokus på verksamhetsnytta, nöjdare användare, kostnadseffektivitet, säkerhet och trender.

Prenumerera via e-post

Ladda ned vår kundtidning

Senaste inlägg

Gå till Teknikbloggen

Senaste på Teknikbloggen