Inuitbloggen

Mindre teknik – mer verksamhetsnytta

Upptäck vår nya kundtidning Inuit forum 2017

Posted by Markus Arvidsson

2017-jun-20 13:42:02

Nu är den här –Inuit forum 2017, en ny utgåva av vår kundtidning med inspiration, tips & råd för enklare och säkrare IT.

För Inuit har det varit viktigt att fokus skall ligga på kunskap som kan hjälpa dig i din yrkesroll oavsett om du har en chefsbefattning, är specialist inom ett specifikt område eller innehar annan roll i organisationen.

Läs mer Go to top

Topics: Övervakning, IT-säkerhet, Active Directory, Molntjänster, Helpdesk, Kunden har ordet, IT-strategi, Kostnadseffektiv IT, Nyheter, Change Management

Ny revolutionerande plattform för nätverks- och serverövervakning från ManageEngine

Posted by Erik Tjärnqvist

2016-nov-30 14:03:00

Med OpManager v. 12.2, tar ManageEngine datacenterövervakning till nästa nivå. OpManager innehåller funktioner som är helt integrerade och kunden kan själv välja vilka som ska vara aktiva, vilket styrs av de funktioner kunden väljer att licensiera. 

Läs mer Go to top

Topics: ManageEngine, Övervakning, Kostnadseffektiv IT, Nyheter

Varför behövs IP address Management (IPAM)?

Posted by Erik Tjärnqvist

2016-maj-31 13:39:24

Vi lever i en ”IP-beroende” värld och explosionen av enheter såsom smartphones, laptops, tablets och andra enheter på arbetsplatsen har gjort dagens företagsnätverk mer dynamiska och komplexa. Om en organisation inte har de rätta verktygen på plats kan hanteringen av nätverket utvecklas till en mardröm. Nätverket måste vara tillförlitlig, säkert och väl underhållet. För att lyckas måste man ha bra verktyg och kontroll på sina IP-adresser.  

Läs mer Go to top

Topics: Övervakning, IT-säkerhet

Dagens IT-avdelning behöver en central lösenordshantering

Posted by Thorir Eggertsson

2016-mar-09 08:30:00

Central lösenordshantering i kombination med automatiserade rutiner ökar säkerheten och minskar risken för stöld av känslig information. Det framgår i en artikel i Inuit forum.

Det är viktigt att centralt kunna hantera behörigheter till olika system på ett enkelt och säkert sätt. Det är inte en lätt uppgift för en IT-avdelning om man inte har något verktyg som kan hjälpa
till med detta.

Läs mer Go to top

Topics: Övervakning, IT-säkerhet

Dela gärna!
    

Inuitbloggen

Tips och råd om hur du lyckas i din roll inom IT med fokus på verksamhetsnytta, nöjdare användare, kostnadseffektivitet, säkerhet och trender.

Prenumerera via e-post

Ladda ned vår kundtidning

Senaste inlägg

Gå till Teknikbloggen

Senaste på Teknikbloggen